İlgi alanları birbirinden farklı ancak üretim süreçleri itibariyle bir akılcı, bilimsel ve sanatsal düşünce ortaklığında olan, ülkemizin sahip olduğu önemli isimlerin “Akıl, Zeka, Yaratıcılık, Bilgi ve Bilim” gibi kavramlar üzerine düşünceleri bu kitapta toplandı.

Türkiye Zeka Vakfı koordinatörü ve yayın editörü Nihal Sandıkcı, entelektüel kapasitelerinin genişliğiyle bilinen bu insanların özellikle üretme ve düşünme süreçleriyle ilgilendi.

Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Defne Koz, Fazıl Say, Prof. Dr. Ferhunde Öktem, Hıncal Uluç, İrfan Sayar, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Rıdvan Dilmen, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Sirel Karakaş, Sunay Akın ve Prof. Dr. Tosun Terzioğlu’yla yapılan söyleşiler “Akıl, Bilgi ve Zeka üzerine konuşmalar” adıyla Türkiye Zeka Vakfı yayınlarından çıktı.

Kitap, her yaştan ve her kesimden okuyucuya ilham kaynağı olabilecek bir biyografiler seçkisi özelliği taşıyor.

“Bana göre; çözemediği bir problem üzerine bir yıl boyunca uğraşan bir genç, sonunda problemi çözemese de, tüm derslerinden tam not almış bir öğrenciden daha başarılıdır.”
-Ali Nesin-

“Korkmak en kötü motivasyondur. Bir şeyden korktuğunuz zaman onu öğrenemezsiniz (!) Bütün dünyada böyle bu, fazla matematik öğretme hırsı ve herkese aynı matematiği öğretmeye çalışıyoruz. Herkesi bir seviyeye getirmek istiyoruz!”
-Tosun Terzioğlu-

“Çocuk cesareti, naif bir cesarettir. Çünkü ileriki yaşlarda onu bulamıyorsun, çok kendiliğinden, çocukluktan gelen, engellenmemesi gereken bir özgürlük o ve onu orada sağlarsan, hayat boyu bozulmayan bir etki bırakıyor.”
-Fazıl Say-

“Hedefi doğru seçmek, bence başarıya giden en önemli basamaklardan bir tanesi!”
-Nasuh Mahruki-

“Şans son derece önemlidir. Şans dediğimiz olay esasında bilinmeyen karşısında alınan doğru kararlardır.”
-Asaf Savaş Akat-

“Önemli olan nedir? Senin ne konuştuğun değil, karşındakinin bu konuşmadan ne anladığıdır.”
-Hıncal Uluç-

“Dünya artık milyarlarca insanın zekâ ve hırsını taşımakta zorlanıyor.”
-Mikdat Kadıoğlu-

“Yetenek, başarı için sadece çıkış noktasıdır. O yetenek üzerine çalışın.”
-Rıdvan Dilmen-

“…. Sıradan, basit güvenlik işlerini yapanların, çok zeki ve çok yaratıcı olmayışı da tercih ediliyor olabilir, kaotik durumlar oluşmaması için. Bana göre daha yüksek IQ’su olanların zarardan çok, fayda sağlayacağı açıktır.”
-Sevil Atasoy-

“…. Maalesef, bilgi toplumu olamadık. Bu toplumun belleği, hafızası yok… Çünkü müzelerimiz yok…. Demokrasi kültürü müzelerden gelişir. Ötekini, farklı olanı algılamak, anlamak müzelerden başlar. Bir an önce müzeler çoğaltılmalı ve okuyan bir toplum olmalıyız.”
-Sunay Akın-
(Tanıtım Bülteninden)

 

Satın Almak İçin Tıklayınız