Düşünerek Zayıflanabilir Mi?
İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nden Jeffrey Brunstorm ve ekibi, son dönemde yaptıkları araştırmanın obeziteyle mücadeleye ışık tutabileceğini vurguluyor.
”Plos One” dergisinde yayımlanan araştırmada, bilimadamları, öğle yemeğinde 100 gönüllüden bazılarına 300 mililitre, bazılarına 500 mililitre çorba ikram ediyor. Yemek sırasında ”hileli bir doldurma ve boşaltma” yöntemi kullanarak fark ettirmeden gönüllülerin kasesindeki çorba miktarı değiştiriliyor.
Bu durumda 500 mililitre çorba içtiğini düşünenler 300 mililitre, kasenin 300 mililitre olduğunu düşünenler ise 500 mililitre çorba içmiş oluyor.
Yemekten 2 saat sonra 500 mililitre çorba içtiğini sananların diğerlerinden daha az acıktığı görülüyor.
Elde edilen sonuçlar, açlığın denetiminde idrakın rolü olduğunu açıkça gösteriyor.
Bilimadamları, iştahın sadece mönünün boyutu ve içeriğiyle yönlenmediğini belirtiyor.
-cumhurtiyet-